TED Edirne Koleji Prof. Dr. Sinan Canan'ı ağırladı

TED Edirne Koleji'nde öğretmenlere ve velilere yönelik Anne-Baba Beyin Okulu: 'En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek' başlıklı konferans gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sinan Canan tarafından verilen konferans yoğun ilgi gördü.

TED Edirne Koleji Prof. Dr. Sinan Canan'ı ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte alanında uzman isimleri ağırlamaya başladı. Kolejin daveti üzerine kente gelen Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, öğretmen ve velilerle bir araya gelerek konferans verdi.

TED Edirne Koleji öğretmen ve velilerine özel Anne-Baba Beyin Okulu: "En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek" başlıklı konferans veren Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, merak edilen soruları da yanıtladı.

İlk olarak Anne-Baba Beyin Okulu: "En Az Hasarla Çocuk Yetiştirmek" başlıklı konferans veren Sinan Canan, zaman zaman kendi yaşam hikâyesinden de örnekler verdi.

Salonu tümüyle dolduran TED Edirne Koleji öğretmen ve velileri, semineri sonuna kadar büyük bir dikkatle izledi ve çeşitli sorular yöneltti.

"Beyin ve davranış bilimlerinin versiyonlarını anlatmaya çalışıyorum"

Konferans öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan, "3 yıl öncesine kadar tıp fakülteleri ve psikoloji bölümleri farklı üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yaptım. Son 7 yıldır 'açık beyin' adlı platformumda herkese beyin ve davranış bilimlerinin versiyonlarını anlatmaya çalışıyorum. Amacım bilim farkındalığı ile birlikte bugünün biliminden öğrendiğimizle hayatımızı daha güzel yapabilmek. Eğitimin geleneksel bazı yapılarından kaynaklı eksiklikler var onları da dışarıdan tamamlamaya çalışıyorum" ifadelerine yer verdi.

İnsanın biyolojik bir varlık ve bedenen sistem olarak diğer biyolojik canlılardan çok farklı olmadığına değinen Prof. Dr. Canan,  "Bir zürafa bebeğini yetiştirirken bizim kadar tuhaf yöntemlere başvurmuyor. Zürafa bebeği büyüyüp erişkin olana kadar 10 tane varoluşsal problem geçirmiyor. Biz bazen özellikle modern dünyada çok yaşadığımız gibi kendimiz adına yaptığımız tercihlerle oluşturduğumuz rutin gelenekler çoğu zaman bize iyi gelmiyor" dedi.

"Kendi hayatlarını daha iyi yapabilme cesareti vermeye çalışıyorum"

Temelde insanların tamamına bu bilgiler ışığında harekete geçme ve kendi hayatlarını daha iyi yapabilme cesareti vermeye çalıştığını söyleyen Prof. Dr. Canan, "Temel olarak dünyada eğitim sistemi ile ilgili bitmeyen tartışmalar. Aynen sağlık, sosyal ve dijital alanda olduğu gibi. Bu yapısal uyumsuzluktan kaynaklı. Eğitim insanın gerçekten ihtiyacı ama acaba gerçekten böyle bir şeye mi ihtiyacımız var. Burada eksik veya hasar verebilecek olan konuları biz kendimiz nasıl onarabiliriz. Denemediğimi anlatmıyorum. Şimdiye kadar çok güzel geri dönüşler de aldım. Okulların beni davet etmesi hoşuma gidiyor. Çünkü temelde eğitim sistemine baya eleştirel konuşuyoruz ama görüyorum ki eğitmenden, okul kurucusuna, veliden öğrenciye herkes aynı şeyden şikayetçi" şeklinde açıklamada bulundu.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba da velilerle ve eğitimcilerle birlikte Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan'ı ağırlamaktan onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak kürek parkuru oluşturduklarını ifade eden İba,"Geçen hafta Avrupa Kürek Şampiyonası düzenlendi. Bu hafta sonu da Balkan Kürek Şampiyonası var. Sizin de söylediğiniz gibi insanları akademik süreçlerin dışına çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, programın sonunda kıymetli paylaşımları için Prof. Dr. Sinan Canan'a ve konferansa ilgi gösteren tüm velilere teşekkürlerini sundu.

İba konuşmasının ardından Sinir Bilim Uzmanı Prof. Dr. Sinan Canan'a kürek maketi hediye etti.

Muhabir