TED Lise öğrencileri doğa gezisinde buluştu

Bölgenin en büyük eğitim yatırımlarından biri olan Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji'nde yeni açılan lise bölümü öğrencilerine Süloğlu Küküler Köyü Kamp Alanında 'Liseye Hoş Geldin' etkinliği düzenledi.

TED Lise öğrencileri doğa gezisinde buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını dolayısıyla yüz yüze eğitme başlayamayan lise öğrencilerini tanışmaları ve kaynaşmaları adına salgın tedbirleriyle kamp programında bir araya getirdi. Süloğlu Küküler Köyü Kamp Alanı'nda gerçekleştirilen 'Liseye Hoş Geldin' etkinliği koronavirüs salgını dolayısıyla tüm tedbirler alındı. Öğrenciler, TED Edirne Koleji önünden salgın tedbirleriyle çok sayıda araçla yola çıktı.

Tüm tedbirler alınarak etkinlik gerçekleştirildi

Kamp alanına girişte dezenfekte kullanıp fiziki mesafeye uykun şekilde konumlandırılan masalardaki yerlerini alan ögrenciler, kahvaltıda sohbet ederek birbirleriyle tanıştılar. Kahvaltıda '30 Ağustos Zafer Bayramı Liseler Arası Çevrimiçi Bilgi Yarışması'nda ödül alan Hasan Barkın Nayır, 'Kültür Varlıklarını Koruma' adına bilgi yarışmasında ödül alan Eylül Osmancıkoğlu ve Kerem Püsküllü, uluslararası 'Central Park' programında eğitim almaya hak kazanan Irmak Tuana Özturan tebrik edildi.

TED'li öğrenciler çöp toplayarak örnek oldu

TED Edirne Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından çevreye duyarlı olmaları konusunda çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Yerli ve yabancı yüzlerce turistin büyük ilgisini çeken Süloğlu Küküler Köyü Kamp Alanı ile ilgilenen TED'li öğrenciler, bölgede bol bol da fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Öğrenciler, doğa yürüyüşü sırasında çevre temizliği de yaptı. Doğaya zarar veren başta pet şişeler olmak üzere çevrede bulunan tüm çöpleri tek tek toplayan öğrenciler, örnek bir davranış sergiledi. Süloğlu Küküler Köyü Kamp Alanını temizleyen ögrenciler, bu durumdan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

"Doğal ortamda kaynaşma imkanımız oldu"

Kaynaşma ve tanışma etkinliginin düzenlenmesine imkan sağlayan okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür eden Lise öğrencisi Eylül Osmancikoglu; "Kovid-19 salgını nedeniyle uzun bir süre evlerimizde kaldik. Eğitimin de online devam etmesi nedeniyle arkadaşlarımızdan uzak kaldik ve sınıflar farklı olduğu için kaynaşma imkanımız olmadı. Etkinlik sayesinde hem doğanın tadını çıkardık hem de arkadaşlarımızla kaynaşma imkanımız oldu. Doğa bize piskolojik acıdan da çok iyi geldi" dedi.

Çevre temizliğinin önemine dikkat çekmek ve bilinci arttırmak amacıyla çöp topladıklarını söyleyen Eylül Osmancikoğlu, vatandaşlara çöp atmamalari ve yanlarında çöp poşeti getirmeleri gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

"Moral ve motivasyonumuz arttı"

Etkinlikte arkadaşlarını daha fazla tanıma ve vakit geçirme fırsatı bulduğunu söyleyen Lise Öğrencisi Tuana Özturan, "Farklı sınıflara ayrıldığımız için bu süreçte kaynaşma ve tanışma fırsatımız olmamıştı. Bunun gibi farklı kamp etkinliklerinin daha fazla yapılmasını isteriz. Doğal ortamda olduğumuz için koronavirus riskinden de uzaklaşmış oluyoruz. Moral ve motivasyon anlamında da katkı sağlamış oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

"Evinizde yapmadığınız bir şeyi doğada da yapmayın!"

Çöp toplama etkinliği sırasında vatandaşlara evlerini temiz tuttukları gibi pikniğe gittiklerinde de çevreyi kirletmemeleri gerektiğini hatırlatan Lise Öğrencisi Tuana Özturan, "Herkes pikniğe geldiğinde çöplerini toplayıp alanda bulunan çöp kovalarına atsın. Eğer çöp kovası yoksa da yanlarında getirdikleri poşete doldurup en yakın yerdeki çöp bidonunda atsınlar. Çevreyi ve doğayı temiz tutarak gelecek nesillere ornek olabilirler" dedi.

Avrupa Birliği Sınır Ötesi Işbirliği programı kapsamında Süloğlu Küküler Köyü Kamp Alanı'nda öğrencilerle bir araya geldiklerini belirten TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin; amaclarinin TED Edirne Lisesinin tanışması ve kaynaşması olduğunu aktardı.

Çesitli sosyal etkinliklerle öğrencilerin keyifli vakit geçirmelerini sağlama amacında olduklarını dile getiren lise Müdürü Kaan Sezgin, "Kahvaltı ile başladığımız etkinligimizde sosyal sorumluluk kapsamında ogrencilerin çevre bilincini arttirici çöp toplama, çeşitli oyunlar, halat çekme ve müzik etkinliğinin ardından mangal partisi ile günü sonlandırmış olduk. Bu ilk adım. Bundan sonra uzun vadeli kamplar düşünüyoruz" dedi.

"Amacımız kampçılık klubünü gelistirmek"

Etkinliklerdeki amacın TED Edirne Lisesindeki kampçılık kulübünün ilk adımlarını atmak olduğunu vurgulayan Müdür Sezgin; "Bu kampçılık klubü daha da büyüyecektir ve farklı alanlarda çeşitli kamp faaliyetleri yurutulecektir" dedi.

"Eğlenceli vakit geçirerek doğanın tadını çıkardılar"

Düzenlenen etkinlikler sayesinde Kovid-19 ile mücadele sürecinde evde kaldıkları dönemdeki sıkıntılarını doğada atacaklarını belirten Lise Müdürü Sezgin, ogrencilerim hem eğlenceli vakit gecirdiklerini hem de birbirleriyle kaynaşma fırsatı bulduklarını söyledi.

"Çocuklarda kendi planlarını bize anlatsın istedik"

Kulüp adı altında 9'uncu sınıflara kampçılık dersi uyguladıklarını aktaran TED Edirne Koleji Beden Eğitimi Ögretmeni Serkan Altındiş, "Kulüp adı altında ders olarak uyguluyoruz. Öğrencilerimizle aslında burada 2 3 gün kalmalı bir kamp düşünüyoruz. Herkes biraz daha özgürleşsin, çocuklar neler yapabileceklerinin farkına varsınlar hem de açık havada neşeli bir etkinlik olacağını düşündük. Amacımız liseye başladıklarının farkına varmaları. Çocuklarla ilgili gelecek planlarımız çok yüksek. Çitayı çok yukarıha çıkardık. Türkiye'nin ve yurtdışının en iyi üniversitelerini nasıl kazanabilirler, dil konusunda nasıl gelişirler planlarını yaptık. Çocuklarda kendi planlarını bize anlatsın istedik. Sosyal mesaj verelim diye çöp toplama etkinliği başlattık. Pandemiden dolayı çok fazla etkin olamıyoruz ama eğitimlerimiz çok iyi ilerliyor." İfadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik mangal partisiyle sona erdi.

Burcu Temel - Özlem Ceylan