Trakya Üniversitesi yönetimi, Sağlık Müzesini kiraya mı veriyor?

Edirne'de ortaokul öğrencileri Ruh Sağlığı Haftası kapsamında Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ancak geride kalan 2 yılın aksine üniversite yönetimi 'tahsis bedeli' adı altında yüklü miktarda para talep etti

Trakya Üniversitesi yönetimi, Sağlık Müzesini kiraya mı veriyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüklü miktarda para istendi

Edirne’de özel bir okul, öğrencileri ile birlikte 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Haftası kapsamında müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirmeye karar verdi.

Dinletiyi, geride kalan 2 yılda olduğu gibi Osmanlı döneminde akıl hastalarının müzik ile şifa bulduğu Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde gerçekleştirmek istedi.

2 Ekim günü özel okul yönetimi resmi yazışmaları yapmaya başladı. Sağlık Müzesi’ne gidecek öğrenciler, öğretmenler, dinletinin içeriği ve gerekli materyallere dahi resmi yazışmada yer verildi. Hatta öğrencilerin içeceği sular dâhil okul tarafından getirileceği belirtildi.

Üniversite yönetimi okulun talebini 2 yıldı olduğu gibi uygun buldu. Ancak geride kalan 2 yılın aksine üniversite, bu yıl okul yönetiminden yüklü miktarda para talep etti.

Müzeler kiraya verilebilir mi?

Tek hedefi, öğrencilerin müziğe, tarihe ve sahip oldukları kültürel değerlere karşı farkındalıklarını arttırmak olan müzik dinletisini üniversite yönetimi tarafından ücrete tabi tutuldu. Müzik dinletisini kendileri icra eden, içeceklerini, enstrümanlarını, nota sehpalarını kendi getiren, üstelikte sağlık müzesinin gönüllü olarak birer tanıtım elçisine dönen öğrencilerin dinletisini üniversite yönetimi maddi bir kaynak olarak gördü.

Okul yönetimi 2 yıldır para istenmeyen etkinlikten bu yıl ‘tahsis bedeli’ adı altında yüklü miktarda ücret talep edilmesine şaşırdı.  İstenen ücret ödendi.

Müzeler haftasında ülkedeki tüm müzeleri öğrencilere açan Kültür Turizm Bakanlığı’nın aksine uygulanan tutum tepki çekti.

Kamuoyunun aklında ise ‘Üniversite yönetimi bundan sonra Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesinde organizasyon yapmak isteyen her okuldan tahsis bedeli isteyecek mi? Ya da bu tavır yalnızca habere konu okula uygulanan bir tarife midir?’ soruları yer alıyor.

Haber Merkezi