Turistler gitti, pazar yerli müşterilere kaldı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı, sıcak havadan nasibini aldı. Bulgar turistlerin de tatil bölgelerine gitmesi ile birlikte pazar, yerli müşterilere kaldı.

Turistler gitti, pazar yerli müşterilere kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de her hafta Cuma Günü kurulan Ulus Pazarı, bu hafta en sakin günlerinden birisini yaşadı. Normalde adım atacak yer bile olmayan pazarda bu hafta sıcak havanın da etkisiyle sessizlik hakim oldu. Her ihtiyacını Edirne'den karşılayan Bulgar Turistlerin  sayısında sınır Kapısında yaşanan gurbetçi yoğunluğu ve tatil bölgelerini tercih etmeleri sebebiyle gözle görülür bir azalma yaşanıyor.

Son 1 aydır Bulgaristan'dan gelen turistlerde hissedilir derecede azalma olduğunu söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, tatil sezonu olması sebebiyle kentin boş kaldığını bu durumun pazara da yansıdığını aktardı.

Bulgar turistlerin hem sınır kapılarındaki yoğunluk sebebiyle, hem de tatil bölgelerini tercih etmeleri sebebiyle  son 1 aydır kente uğramadığını söyleyen Atkoşan, Eylül ayı itibariyle pazarın eski hareketliliğine kavuşacağını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı dönemde durgunluk yaşandığını ifade eden Atkoşan, "Yerli müşterilerimizin pazara ilgisi yoğun bir şekilde devam ediyor. Esnaflardan da tatile gidenler var. O yüzden de pazarda tezgah açan esnaf sayısı kışa göre daha az. Eylül ayıyla birlikte hem müşteri, hem esnaf, hem de turist noktasında eski hareketliliğimize döneceğimizi öngörüyoruz" dedi. Melih Baran