Türkiye'nin ilk olimpik parkuru olan Meriç Nehri'nde bir ilke imza atıldı

İba, 'Sporculara olimpik standartlarda bir parkur hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz'

Türkiye'nin ilk olimpik parkuru olan Meriç Nehri'nde bir ilke imza atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin olimpik standartlardaki ilk ve tek doğal parkuru olan Meriç Nehri'nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi. Küreğin bir kanal sporu olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, sporculara olimpik standartlarda bir parkur hediye etmiş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Edirne Valiliği ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü işbirliğinde, kentin en önemli su kaynaklarından birisi olan Meriç Nehri'nde oluşturulan 2 kilometrelik doğal parkur, 3 gün boyunca kürek sporcularını ağırladı.  12 Temmuz Cuma günü elemelerle başlayan Gençler Türkiye Kupası final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Meriç Nehri’nde düzenlenen yarışlarda 19 yaş altı erkekler kategorisinde 550 puanla Fenerbahçe birinci oldu. 19 yaş altı kadınlar kategorisinde ise 470 puanla Galatasaray birincilik kupasını kazandı.

17 yaş altı erkekler kategorisinde 536 puanla Galatasaray birinci olurken, 17 yaş altı kadınlar kategorisinde ise 300 puanla Fenerbahçe birinci oldu.

15 yaş altı kategorisinde iki kupanın da sahibi Fenerbahçe oldu. Erkeklerde 238, kadınlarda ise 250 puan topladı.

Yarışlarda dereceye girenlere kupalarını Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba takdim etti.

Kürek sporunu bir kültür haline getirmek istediklerini söyleyen TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, hedeflerinin Edirne'yi kürek sporunun başkenti yapmak olduğunu aktardı.

"Kürek sporunun kültür olarak yaşaması için elimizden geleni yapacağız"

Trenin hareket ettiğini ve hedefe ulaşmadan durmayacağını aktaran İba, "Devletimizin ve kulüplerimizin desteğiyle federasyonumuzla birlikte çıktığımız yolda çok yol kat ettik. İnşallah bundan sonra artık kürek sporunun yıllarca bu doğal parkurda bir kültür olarak yaşaması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Gençler Türkiye Kürek Kupası'nı başarıyla gerçekleştirdik. Gelen sporcularımız, aileleri ve antrenörler de parkurumuzu çok beğendi. Böyle doğal ve tarihi dokunun gölgesindeki bir parkurda kürek çekmenin heyecanını yaşadılar. İnşallah bundan sonra 14-20 Ağustos tarihlerinde Edirne Gençler Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Masterler Şampiyonası Kürek Yarışları, 02-11 Eylül'de U23 Avrupa Şampiyonası, 12-16 Eylül'de ise Balkan Şampiyonası da Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Heyecanlı, mutlu ve gururluyuz" ifadelerine yer verdi.

 “Edirne kürek sporunun başkenti olacak”

Kürek sporunun kentte yayılması ve buradan sporcular yetişmesi ile ilgili hayallerinin devam ettiğini söyleyen İba, “Edirne kürek sporunun başkenti olacak diye bir sloganımız var. O artık resmen ilan edilmiş oldu. İnşallah bundan sonra Meriç Nehri'nde daha birçok şampiyonalar yapılacak ve burası kürek sporcuları için cazibe merkezi haline gelecek” dedi.