Türkiye tarihinde ilk kez ev sahipliği yapıyor

Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Kürek Şampiyonası'nın açılış seremonisi yapıldı. 25 ülkeden 500'e yakın uluslararası sporcu katıldı.

Türkiye tarihinde ilk kez ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin ev sahipliğinde Türkiye’nin ilk ve tek olimpiyat standartlarındaki parkuru Meriç Nehri’nde düzenlen Avrupa Kürek Şampiyonası’nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Meriç Nehri kıyısını kurulan protokol tribünü önünde gerçekleştirilen seremoniye 28 ülkeden 600’e yakın sporcu ve sporseverler katılım sağladı.

Heyecan ve coşkunun bir arada olduğu organizasyonda sporcular parkuru büyük ilgi gösterdi.

Turnuvada sporcular tek çifte, İki çifte, iki tek, 4 tek, 4 çifte, 4 tek dümencili ve 8 tek dümencili kategorilerinde yarışacak.

Açılış seremonisinde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu dile getirerek şampiyonaya katılan sporculara ve takımlara başarılar diledi.

Edirne’nin çok büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptığını aktaran Sezer, “Şu anda içinde bulunduğumuz Edirne ve içinde bulunduğumuz bölge çok önemli ve tarihe birçok şahitlik yapmış olan bir yerde bulunuyoruz. Edirne Osmanlı Devleti'ni 93 yıl başkentlik yapmış. Hem Roma hem de Bizans’ın eserlerinin bulunduğu önemli bir şehir olarak dünyada yerini almaktadır. Nehirler ve köprüler şehri olarak adlandırıyoruz. Köprüler gönülleri birbirine bağlamak için ve yeni dostluklar kurmak için inşa edilmiştir. Öncelikle ben bu önemli organizasyondan dolayı organizasyon komutanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şu an 2 aydır olağanüstü bir uğraşı söz konusu. Gençlik Spor Bakanımıza buradan şükranlarımı iletiyorum. Her türlü desteği, bu organizasyonun ve bu alanın kazandırılmasında, Edirne'mize her türlü desteği verdi ve buranın Balkanlar'ın spor merkezi olması için de bundan sonra da desteklerine devam edecek. Türkiye Kürek Federasyon başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yine bu alanın hazırlanmasında il özel idaremize ve valilikteki personellerimize de çok teşekkür ediyorum ve ilimizin tek kürek kulübü var TED Kolejimiz. Onlarda olağanüstü bir gayret gösterdiler onlara da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Balkan Şampiyonası düzenlenecek. Buranın önemli bir spor merkezi olmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum.” Dedi.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ise şampiyonada olağanüstü yarışların ve mücadelenin sahneleneceğini aktararak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tüm ülkelere, sporculara ve antrenörlere başarılar dileyen Ertürk, “Yarışların düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, Valimiz Yunus Sezer ve Avrupa Kürek Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Bize yoğun destekleri oldu. Gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz. Gelecekte eminim ki daha büyük organizasyonlar yapacağız. Tüm ülkelere, sporculara ve antrenörlere başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annamarie Phelps de şampiyonaya Avrupa’nın dört bir yanından sporcuların katıldığını belirterek şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.