Türkiye'yi Temsil Edecekler

Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Ağustos ile 8 Eylül arasında gerçekleşecek Yaz Paralimpik Oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek özel sporcular Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda gerçekleştirilen Türkiye Gençler Şampiyonası'nda kürek çekti.

Türkiye'yi Temsil Edecekler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin olimpik standartlardaki tek doğal parkuru olan Meriç Nehri, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi tarihinde ilk kez temsil edecek kürek takımını ağırladı. Engelli sporları organizasyonuna katılacak sporcular, 3 haftadır Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda hazırlık yapıyor.

Paralimpik oyunlarda karışık iki çifte kategorisinde mücadele edecek kürek sporcuları Yiğit Doğukan Bozkurt ve Nurşen Şen, Antrenör Orkun Pelvan eşliğinde çalışma gerçekleştiriyor.

2 bin 200 metrelik doğal parkurda antrenman yapan sporcuları, Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanmayı hedefliyor. Olimpiyatlara katılacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Sporculardan Yiğit Doğukan Bozkurt, Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda antrenman yaparak çok iyi hazırlandıklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

"Üç haftadır Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda çalışma yapıyoruz"

Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Parakürek milli takım sporcusu Nurşen Şen, madalya alarak ülkesini taçlandırmak istediğini aktardı.

                Üç haftadır Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda çalışma yaptıklarını belirten Şen, "Çok güzel antrenmanlar yaptık. İnşallah suya enerjimizi vereceğiz ve olimpiyatlarda da başarımızı göstereceğiz. Şu anda Paris’te sanırım 12 ülke var. Son durum ne olur bilemiyorum. Biz buradan partnerim Yiğit Doğukan Bozkurt ile beraber iki çift iki çift olarak yarışacağız. İki antrenörümüz var 4 kişilik kadro olarak gideceğiz. Hazırlıklarımız çok yoğun ve çok tempolu. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. İlk defa Türkiye’yi uluslararası platformda temsil edeceğiz. Gururlu ve mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

Olimpik standartlardaki bir parkurda çalışmanın çok büyük avantaj olduğunu söyleyen engelli sporcu Emirhan Taşkın, milli takım kampında yarışlara hazırlandıklarını ve çok keyif aldıklarını ifade etti.

Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan doğal parkurun Avrupa'nın en güzel parkurlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Paralimpik sporcuların da ilk defa bu müsabakalara katıldığını aktardı.

"Bir sürü insana umut oluyorlar"

Tarihte ilk kez paralimpik sporcuların Türkiye'de Meriç Nehri'nde şampiyonada yer aldığını aktaran Ertürk, "Buradan ekibimiz Paris'e gidecek. Bugün 920’li derece çektiler. Bu derece A final için yeterli. Bu performanslarını orada tekrarlayacaklarını düşünüyorum. İnanılmaz emek sarf ediyorlar. 2 sporcumuz var. 2 çifte de çekecekler. Onların sarf ettiği emek bizim için çok daha değerli. Onlar bir sürü insana umut oluyorlar. Bana Türkiye'nin her yerinden engelli vatandaşlarımız mesaj atmaya başladı. Nasıl başlayabiliriz, nasıl çekebiliriz? Biz de olimpiyata gitmek istiyoruz. Gerçekten çok gurur verici bir olay” ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme