Ulus Pazarı her hafta olduğu gibi doldu taştı

Edirne'de her hafta cuma günü kurulan Ulus Pazarı en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan pazar doldu taştı.

Ulus Pazarı her hafta olduğu gibi doldu taştı

Edirne'de yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası Ulus Pazarı ziyaretçilerle doldu taştı. Yerli müşterilerin yanı sıra çevre illerden ve Bulgaristan'dan gelen turistler sıcak havaya rağmen yoğunluk oluşturdu.

Gıda, kozmetik, tekstil gibi birçok ürünün yer aldığı pazara ilgi yoğun. Özellikle komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin yanı sıra çevre illerden de birçok yerli turistin uğrak noktası haline geldi.

Müşterilerin büyük bir bölümünün Bulgar vatandaşlarından oluştuğunu aktaran Pazar esnafı, işlerin hareketliliğinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, pazarın her hafta olduğu gibi yine hareketli olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her gecen gün arttığını belirten Reisoğlu, “Türk vatandaşlarımız, Edirne halkımız, çevre il, ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar Ulus Pazarı tercih ediyor. Yazlık sezon bitti kışlık sezona yavaş yavaş geçiş sağlayacağız. Gurbetçi vatandaşları duyan bilen geliyor. Vatandaş tabii parasına göre hareket ediyor. İşte ucuz ve kaliteli mal almaya çalışıyor ama tabii zorlanıyor. Çünkü kalite biliyorsunuz beraberinde maliyeti getirir. Yani maliyet aşağısına kalite olmaz. Pazarda kira ücretleri aynı. Biz belediye aynı ödemelerimizi yapıyoruz. Kiralarımızı yapıyoruz. Değişiklik yok.” Dedi.

Doğukan Vurgun