Uluslararası Edirne Maratonu için parkur ölçümü gerçekleştirildi

Bu yıl 9'ncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu 1 Eylül 2024'te Selimiye Meydanı'ndan başlayacak. Maratona ilişkin açıklamada bulunan Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, parkurda değişiklik olduğu için kurallar gereği yeniden ölçüm yapıldığını söyledi.

Uluslararası Edirne Maratonu için parkur ölçümü gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Ülkeleri Dostluk Gurubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, Selimiye Meydanı'nda basın mensupları ile bir araya gelerek maratona ilişkin açıklamada bulundu.

Akdağ, parkur ölçüm ve tescil için Türkiye Atletizm Federasyonu ekiplerinin sahada çalıştığını iletti.

Uluslararası kurallar gereği maraton üzerinde değişiklik yapıldığı için yeniden ölçüm yapılması gerektiğini vurgulayan Akdağ, “Uluslararası etkinliklerde kurallar böyle. Doğal olarak bizim de maratonun bu yıl start noktası, etkinlik alanı Selimiye Meydanı olduğu için. Bununla ilgili bu süreci tamamlıyoruz. Ölçüm işleri bittikten sonra ölçüm sonuçları yurt dışına gönderiliyor orada Avrupa Atletizm Birliği ekiplerince tescil ediliyor. Ondan sonra resmi parkur haline dönüşüyor. Maratonun start noktası Selimiye’nin önü olacak. Daha önceki yıllardaki gibi Selimiye’nin etrafından bir hilal çizerek Bankalar Caddesi, Gazimihal Köprüsü, set boyu, Darülaciz Camii’nin önü, Tunca Köprüsü, Meriç Köprüsü, Lozan Caddesi, Trakya üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Pazarkule, Değirmen mevki, Lozan Caddesi ve köprülerden gelerek 10 kilometre dönüşü tamamlamış oluyoruz.” Dedi.

Uluslararası Parkur Ölçümcüsü Rıdvan Doğan da kurallar gereği ölçüm işlemlerini gerçekleştirdiklerini aktardı.

Sertifika için müracaatta bulunduklarını dile getiren Doğan, “Sertifikanın geçerlilik süresi 5 yıl. Dolayısıyla da parkurun yeniden sertifikalandırılması için geldik. Çalışmaları yapıyoruz. bir dosya hazırlayacağız. Bu dosya ile sertifika için müracaat edeceğiz.” Şeklinde konuştu.