Üniversite öğrencilerinin ulaşım kart telaşı başladı

Trakya Üniversitesi'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte kente gelen öğrencilerin Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) öğrenci indirim kart başvuru çilesi başladı.

Üniversite öğrencilerinin ulaşım kart telaşı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplu Ulaşımda kullanılan ETUS kart alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte ETUS bürosunun önüne gelen öğrenciler, eksik olan evrakları tamamlamak için kırtasiyelerin yolunu tuttu.

Trakya Üniversitesi'nde bazı bölümlerde yeni eğitim-öğretim dönemi başlarken, bazı bölümler ise önümüzdeki hafta ders başı yapacak. Eksiklerini tamamlamak ve kalacak yer bulmak için kente gelen üniversite öğrencilerinin, konaklamanın yanı sıra ulaşım kartı için de telaşı başladı.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yanı sıra, kart yenileme işlemleri nedeniyle de ETUS Bürosu, en kalabalık günlerini yaşıyor. Ulaşım kartı almak için sıraya giren öğrenciler ve veliler Edirne'de ulaşımın pahalı olmasından yakınıyor.

Ulaşım kart bedeli bu yıl 100 lira olarak belirlendi. Bazıları fiyatları uygun bulurken, birçok öğrenci ve velisi ise bir kart çıkarma ücretinin bu kadar pahalı olmasına tepki gösterdi.

Ulaşım kartı için çıkarmak isteyen üniversite öğrencilerinden bir adet fotoğraf,  öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, evde kalanlarda ikametgâh belgesi (Edirne iline ait), yurtlarda kalanlardan da yurtlarından yazı, isteniyor. Evrakları eksik olan öğrenciler ise, kırtasiyenin yolunu tuttuktan sonra tekrardan aynı sıraya giriyor.

Kocaeli'nden gelen öğrenci velisi Zafer Ergün, "Kızım Matematik öğretmenliğini kazandı. Yurt da çıktı. Heyecanlı ve mutluyuz. Edirne'yi çok beğendik tarihi bir şehir. Ayrıca tava ciğerinin meşhur olduğunu hep duyuyorduk ve televizyonlarda izliyorduk. Tadına bakma fırsatımız oldu çok beğendik. Biraz gezip alışveriş yaptıktan sonra ulaşım için kart çıkarmaya geldik. İstenen evrakları tamamlayıp sıraya girdik" dedi.

İpek Esma Çeşme