Usulsüz işlemlerle Türkiye'ye sokulmak istenen 87 araç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin ve Edirne gerçekleştirilen operasyonlarda, usulsüz işlemlerle Türkiye'de kullanılmak istenilen ve piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin lira değerinde araç ele geçirildi.

Usulsüz işlemlerle Türkiye'ye sokulmak istenen 87 araç ele geçirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerince kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, turistik kolaylıklardan faydalanılarak Türkiye’ye getirilen ve akabinde yurt içinde parçalanarak, şase ve plakası değiştirilip kullanıma sokulmak istenilen 15 adet araç tespit edildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Birimlerince, kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda ise farklı eşya olarak beyan edilen 72 adet elektrikli araç yapılan operasyon ile yakalandı.

Usulsüz işlemlerle yurda sokulmak istenen 87 adet araç ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan tespitler sonucunda, usulsüz işlemlerle yurt içinde kullanılmak istenilen piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin lira olan toplam 87 adet araç ele geçirildi.