Uyku maskesi ile kilo verin

Sağlıklı uyku, kilo verme sürecinde önemli bir yere sahip. Yetersiz uyku, , metabolizmayı düzenleyen hormonları etkileyerek aşırı yemeye yol açabiliyor. Uzmanlar uyku kalitesini arttırmak için uyku maskesi kullanmanın faydalı olduğunu belirtiyor.

Uyku maskesi ile kilo verin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlıklı uyku ile kilo verme arasındaki ilişki son derece önem taşıyor. Uykunun, metabolizmayı düzenleyen hormonlar üzerindeki etkisi, kilo kontrolünde kritik öneme sahip. Yetersiz uyku, insülin duyarlılığını azalttığı gibi açlık düzenleyici hormonların dengesini bozarak aşırı yemeye neden olabiliyor.

Uzmanlar, gece ışığına maruz kalmanın vücut saatlerini bozduğunu ve bu durumun metabolizma üzerinde domino etkisi yaratarak kilo alma ve diyabet riskini artırabileceğini söylüyor.

Uzmanlar, bir hafta boyunca geceleri maruz kaldıkları ışık miktarını incelemek için 84 bin katılımcıya monitörler verdi. Bu veriler, katılımcıların sonraki sekiz yıl içinde tip 2 diyabet geliştirme oranlarıyla karşılaştırıldı. Sonuçlar ise dikkat çekiciydi. Çalışma süresince yaklaşık 2 bin kişiye diyabet teşhisi konmuştu ve geceleri daha fazla ışığa maruz kalanların riski belirgin şekilde artmıştı.

Ortalamadan yüzde 0-20 daha fazla ışığa maruz kalanlar, ortalamadan daha düşük ışık seviyelerine sahip olanlara göre yüzde 29 daha fazla diyabet riski taşırken, yüzde 20-40 arası maruz kalanların riski yüzde 39, yüzde 40-50 arası maruz kalanların riski ise yüzde 53 daha fazla bulunmuştu.

Işık miktarında artış yaşandıkça diyabet vakalarında artış gözlemleniyor.

Gece ışığı, uyku düzenini ve vücut saatini etkileyerek insülin duyarlılığını bozabiliyor.

Uyku eksikliğinin sonuçları sadece kilo alma ile sınırlı değil; bilişsel işlevlerin zayıflaması, ruh hali değişiklikleri, depresyon ve enfeksiyon riskinin artması gibi birçok olumsuz etki de söz konusu. Ayrıca, uzun ve kısa vadede kalp krizi geçirme riskini artırıyor.

Bu noktada, göz maskesi sağlıklı uyku için önemli yardımcı haline geliyor.

Uyku maskesi ışığı engelliyor ve uyku kalitesini arttırıyor.