Vali Sezer törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete 'de yayımlanan valilik kararnamesiyle Edirne Valiliğine atanan AFAD Başkanı Yunus Sezer valilik bahçesinde düzenlenen törenle karşılandı.

Vali Sezer törenle karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk karşılamayı valilik bahçesinde hazır bulunan öğrenciler ve İl Emniyet müdürlüğü ekiplerinden oluşan tören mangası yaptı. Valilik girişinde öğrenciler tarafından çiçekle karşılanan Vali Sezer, öğrencileri öperek selamladı.

Kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili birimler tarafından valilik bahçesinde karşılanan Vali Sezer, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sezer, tüm temennisinin görev yaptığı süre zarfında Edirnelilere hizmet etmek olduğunu söyledi.

Edirne’nin binlerce yıllık tarihe sahip olduğunu dile getiren Sezer, “Edirne, Osmanlı'ya yaklaşık bir asır boyunca başkentlik yapmış bir şehrimiz. Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu bir şehir ve hepimizin, her Türk vatandaşının, Balkanlar'daki gönül coğrafyamızdaki her bir insanımızın gönlünde ayrı bir yeri olan bir şehrimiz. Burayı anlatmaya kelimeler yetmez. Tarih ve kültür merkezi, kültür başkenti dediğimiz her noktasında insanın, Türk milletinin kendisini bulabileceği manevi huzur bulabileceği bir şehir. Bu topraklar üzerinde ebediyen yaşayacak Selimiye Cami'miz var. Bir imza şeklinde Osmanlı'nın bu topraklara attığı en önemli imzalardan bir tanesi. Burada görev yaptığımız müddet boyunca ilimizin elbette ki çok büyük bir potansiyeli var İstanbul'un hemen yanı başında. Bunun hem avantajı var. Hem de dezavantajı var ama biz avantajlarını kullanarak buradaki tarımla ilgili, sanayiyle kültürle ilgili, turizmle ilgili olan bütün alanlarda ilimizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirip ön plana çıkartacak projeleri ve politikaları hep beraber uygulayacağız.” Dedi.

Sezer, tüm kurumlarla istişare halinde, vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, belediyenin görüşüyle beraber sorunları masaya yatırarak çözüm noktasında politikalar belirleyeceklerini aktardı.

Edirne’nin kültür, turizm ve tarım noktasında ön plana çıktığını vurgulayan Sezer, şehrin dokusunu bozmadan önemli adımların atılması yoğun bir çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

Görev süresi boyunca iyi bir iz bırakmak için zamanı çok hızlı ve bereketli şekilde değerlendireceğini ifade eden Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür etti.

Basın mensuplarıyla sık sık bir araya geleceğine değinen Sezer, istişare edilecek konularda basın mensuplarının görüşünün de değerli olacağını iletti.

Bir gazetecinin olası depremlere yönelik yapılacak hazırlık çalışmalarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Sezer, “Türkiye 5 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip. Edirne'de ve diğer illerimizde de şu anda AFAD Başkanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yoğun bir çalışma yapıyor. Türkiye'nin her yerinde daha önce devam eden çalışmalar, şimdi de devam ediyor. Bu kapsamda Edirne'de de zaten daha önceki dönemde de belli çalışmalarımız vardı. Hem toplanma alanları noktasında, hem lojistik depolar nokta burada da benzer çalışmalar yapılır zannediyorum. AFAD Başkanlığımız bunların da planlamasını yapıyor. Bizler de burada yine aynı şekilde bunların planlamasını yapacağız. Ama ülkemiz afetler ülkesi, az önce bahsettiğim gibi bütün şehirlerden daha öte bütün vatandaşlarımız bu noktada zihinsel olarak da hazırlık yapması gerekiyor. Çünkü sadece depremlerle değil sellerle de karşı karşıyayız. Ülkemizin her yerinde Orman yangınları çıkıyor. Dolayısıyla her konuda hazırlıklı olmak bizim idari olarak görevimiz.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun