Vatandaşa sağlık taraması

Edirne Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Halk Sağlığı Haftası' kapsamında Saraçlar Caddesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte vatandaşların ücretsiz kan şekeri ve tansiyonu ölçüldü.

Vatandaşa sağlık taraması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 3-9 Eylül tarihlerinde kutlanan "Halk Sağlığı Haftası” kapsamında Saraçlar Caddesi’nde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında stantlar kuruldu.

Stantlarda vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. İstekte bulunan vatandaşlara ücretsiz kan şekeri, tansiyon, karbonmonoksit ölçümü yapıldı.

Standı ziyaret eden Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Mustafa İshak Yıldırım, stantlara gelen vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerini yaptıklarını söyledi.

Vatandaşları sağlıklı hayat merkezlerine davet eden Yıldırım, “Sağlık soruncuları varsa ilgili hekimlerle görüşüp onlara yönlendirmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız şu; Biliyorsunuz sağlık hizmetleri birinci basamak, ikinci basamak ve üçüncü basamak olarak üçe ayrılıyor. Birinci basamak sağlık hizmeti aile hekimliği. Sağlık merkezlerimiz de aile hekimliğini güçlendirmek ve destek olmak için kurulmuş yerler. Sağlıklı hayat merkezlerimizde ücretsiz hizmetlerimiz var. Örneğin diyetisyen hizmetimiz var, sosyal çalışmacı hizmetimiz var, psikolog hizmetimiz var. fizyoterapist hizmetimiz var, anne baba okullarımız var, obezite okullarımız var, gebelik sınıfımız var ve tüm hizmetlerimiz ücretsiz. Bu ücretsiz hizmetlere ulaşmak için ne yapmamız gerekiyor? Aile hekimimize gitmemiz gerekiyor. Aile hekimimiz, başvurduğumuzda şikayetimize göre gerekli ilgili gölüme yönlendirecek ve ücretsiz olan hizmetlerle sağlığımıza daha hızlı ve kolay bir şekilde kavuşacağız. Bizde bu farkındalığı oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. İlimizin hemen hemen her yerinde bu taramaları yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz.” Dedi.