Yabancı plakalı araç ile kaza yaptığınızda sakın panik yapmayın

Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır olan Edirne, aynı zamanda birçok gurbetçilerin de yabancı plakalı araçlarıyla geldiği bir kent olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle trafikte zaman zaman, yabancı plakalı araçların karıştığı kazalar meydana geliyor.

Yabancı plakalı araç ile kaza yaptığınızda sakın panik yapmayın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomotiv Uzmanı Dündar: ''Yabancı plakalı araç otomobilinize çarptı sakın  panik yapmayın''

Yabancı plakalı araçla kaza yapıldığında panik yapılmaması gerektiğini belirten Otomotiv Uzmanı ve CLL Otomotiv Genel Müdürü Gamze Dündar,  “Yabancı plakalı bir araç kullanıcısı bizim Türk Plakalı aracımıza çarptığı zaman normal, ülkemizde olan prosedür gibi mağduriyeti giderilebilir. Bu nasıl oluyor, çift taraflı kazalarda olay yerinden fotoğraf çekmek çok önemli. Bunun haricinde karşı tarafın pasaportu, trafik sigortası yerine geçen yeşil sigortası, aracın ruhsatını alıyoruz çift taraflı tutanağı var bizim Türkiye’de kullandığımız, o tutanağımızı da dolduruyoruz aynı şekilde. Bunun sonrasında, çarpılan mağdur olan araç, eğer kendi poliçesi, kaskosu yok ise Türkiye’deki Motorlu Taşıtlar Odası’na (MTO) bir telefon edip karşısında mail ile evrakları gönderip aracını yüzde yüz yaptırabiliyor.

‘MTO YURTDIŞI İŞLEMLERİNİ KENDİ ÇÖZÜYOR’

MTO’nun yurtdışı evrak işlerini çözdüğünü belirterek, aracın  onarım için gerekli çözümü uyguladığını belirten Dündar, “ Motorlu Taşıtlar Odası, aldığı evraklarla beraber yurtdışı bağlantılarını kendi çözüyor. Hiçbir şekilde bununla ilgili farklı bir prosedür içerisine girmiyor. İşlemini yaptırıyor, onarım tamamlanıyor, fatura kesildikten 1 hafta sonra kendi hesabına parası yatıyor” şeklinde konuştu.

‘SAKIN TELEŞA KAPILMAYIN’

Yabancı plakalı araçla kaza yapıldığında panik yapılmaması gerektiğini söyleyen, Dündar, “Kaza yaptığınızda sakın telaşa kapılmayın.  Türkiye’de MTO’a yeşil sigorta ile işlem yapıyor. Onarım tamamlandıktan 1 hafta sonrada ödemelerini iban numaralarına ala biliyorlar.” dedi.

Genel Müdür Dündar, yeşil sigortalı araç ile kazaya karşın hasarlı türlü otomobillerin servis imkanı sağladıklarını belirtti. Dündar, “CLL Otomotiv olarak kaza yapan araçların servislerini sağlıyoruz. MTO ile ilgili irtibatı bizim bünyemizde olan danışmayanlarımız yapıyor. Bunun haricinde farklı bir işlem yapmalarına gerek kalmıyor. Karşı tarafla muhatap olmalarına hiç gerek yok”diye konuştu.