Yaçi, 'Bluecut cam göz sağlığını koruyor'

Uzun süre teknolojik ürünlerin ekranlarına bakmak göz yorgunluğu, baş ağrısı, uyku veya uykusuzluğa neden oluyor. Bunun en büyük etkenlerinden bir tanesi de ekrandan yansıyan zararlı mavi ışık. Optikçi Levent Yaçi, Bluecut'ın mavi ışıkları süzerek göz sağlığını koruduğunu belirtti.

Yaçi, 'Bluecut cam göz sağlığını koruyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Uzun süre teknolojik ürünlerin ekranlarına bakmak göz yorgunluğu, baş ağrısı, uyku veya uykusuzluğa neden oluyor. Bunun en büyük etkenlerinden bir tanesi de ekrandan yansıyan zararlı mavi ışık. Optikçi Levent Yaçi, Bluecut’ın mavi ışıkları süzerek göz sağlığını koruduğunu belirtti.

Mavi ışığın televizyon,bilgisayar,tablet,aydınlatmalar gibi teknolojik aletlerde bulunduğundan dolayı gün boyu mavi ışığa maruz kalınıyor.

Bluecut Camlar teknolojik cihazlardan kaynaklanan mavi ışığa karşı koruma sağlamasının yanında, güneşin zararlı ışınlarına karşı da koruma sağlıyor.

Bluecut’ın göz sağlığını mavi ışıklardan korumak için önemli bir buluş olduğunu dile getiren Optikçi Levent Yaçi, “Telefonları elimizden bırakmıyoruz. Haliyle telefonlardan gelen mavi ışık dediğimiz zararlı ultraviyole ışınlarını süzenBluecut cam üretildi.” Dedi.

Özellikle ekran karşısında çalışırken kullanılması gerektiğini söyleyen Yaçi, “Onun dışındaki zamanlarda da kullanılmasının dezavantajı yok. Mavi ışıkları ve zararlı ışınları süzerken aynı zamanda gözde yanma, batma, kuruluk hislerini milimize ediyor. Tek olumsuz tarafı kaplama olduğu için hafif sarı bir görüntüye sahip oluyor. Kimi bu konuda rahatsız olduğunu söylüyor ama yüzde 80’i bir şekilde alıştığını belirtiyor.” Şeklinde konuştu.

Yaçi, bluecut camların hem numaralı hem de numarasız gözlükler için yapılabildiğini aktardı.