Yağlı güreşe gönül veren ceza avukatı 15 yıldır müsabakaları kayıt altına alıyor

Tarihi 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Antalya'dan gelen 42 yaşındaki ceza avukatı Mehmet Eren, hobi olarak başladığı ve sevdaya dönüştüğü yağlı güreş müsabakalarını 15 yıldır kamera kaydına alıyor.

Yağlı güreşe gönül veren ceza avukatı 15 yıldır müsabakaları kayıt altına alıyor

 

 

Küçük yaşlarda güreş sevdası oluşan Eren, er meydanda farklı boylarda güreşti.

Eren daha sonra, okul ile güreş arasında kaldı ve okulu seçerek güreşmeye veda etti.

Yaşadığı şehir Antalya'da yağlı güreşin gelenek olduğunu söyleyen Eren, futbol yerine güreşin tercih edildiğini belirtti.

Eren, 6-7 yıl güreş yaptığını ifade etti ve şöyle devam etti:

"Hayatımın dönüm noktasında okulu seçmem gerekiyordu onu seçmek zorunda kaldım. Sonuçta bir sevda oluştu. Bir hobiyle sevdaya dönüştü kopamıyoruz. Söz gelimi bana 4 yıldızlı bir otelde tatil hediye edilse burada da Kırkpınar olsa kesinlikle burada davul çalarken tatil yapamam. Kelimelerle anlatılacak bir husus değil. Yaşamak lazım, görmek lazım."

Son 15 yıldır güreş müsabakalarından görüntü aldığını vurgulayan Eren, arşive sahip olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman güreş federasyonuna ve yargıya taşınan müsabakalara görüntü verdiğini söyleyen Eren, "Hem mesleğimi yapıyorum hem de yağlı güreş sevdası olan, aşığı olan biriyim. Keşke buraya benim gibi birçok meslektaşım gelse güreş izlese. Yağlı güreşin olimpiyatı Kırkpınar bambaşka. Bu sahaya defalarca çıktım. Son çeyrek finalde elendim. Tozkoparan ve deste orta boyda güreştim. En son deste orta boyda üniversitedeydim. Yaşamak lazım. Ne kadar konuşsam da bu sevinci çoğu zaman kelimelerle anlatamıyoruz." dedi.

Doğukan Vurgun