Yangında küle dönen arazilerde inceleme yapıldı

Edirne Tarım ve Orman Müdür Atilla Bayazıt, Sazlıdere köyünde çıkan yangın sonucu küle dönen buğday ekili arazide inceleme yaparak arazi sahipleriyle görüştü.

Yangında küle dönen arazilerde inceleme yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt Sazlıdere köyünde çıkan yangın sonucu küle dönen buğday ekili arazi sahipleriyle bir araya geldi. Bayazıt, 7 çiftçiye ait olan 53 dekar buğday ekili alan ve bir çiftçimize ait 200 dekar hasadı yapılmış tarlada incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara duyarlılık çağrısı yapıldı

Çiftçilere ve köy muhtarına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bayazıt, "Buğday hasadının başladığı ve hızlı bir şekilde devam ettiği günlerde yangınlar nedeniyle meydana gelen ürünlerin yok olmasını önlemek, üreticilerimizin emeklerini zayi etmemek için özellikle hasat dönemindeki ürünlerin olduğu bölgede yangına sebebiyet vermemek için anızların yakılmaması, izmarit atılmaması, aşırı sıcaklar nedeniyle cam kırıkları yangın riskini artıracağından yol kenarlarına ve tarım alanlarına gelişi güzel cam şişe atılmaması, halkımızın bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olması büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun