Yarım gram altının üretimi yasaklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığının yayımladığı genelgeye göre, rafineriler artık en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek.

Yarım gram altının üretimi yasaklandı

Bakanlığın sitesinde Rafineriler Tarafından Üretilecek Basılı Kıymetli Madenlere İlişkin Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın üretimiyle ilgili aldığı karara göre, rafineriler artık en az 1 gram, en fazla 100 gram altın üretebilecek.

Buna göre, basılı kıymetli madenler yalnızca dikdörtgensel şekilde üretilebilecek. Basılı altınlar asgari 1 gram, azami 100 gram, gümüşler asgari 50 gram, azami 500 gram, platin ve paladyumlar asgari 2,5 gram, azami 250 gram ağırlığında üretilebilecek.

Edirne’de kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, karara saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Türk toplumunda düğün merasimlerinde altın takmanın adet olduğunu ifade eden Cömert, karar sonrası bu adetinde değişebileceğini vurguladı.

Alınan karar doğrultusunda 1 gram satmaya devam edeceklerini dile getiren Cömert, “Altın yükselişini sürdürüyor. Suni bir düşüş yaşadı fakat tekrar yükselen gram altın 1750 lira işlem görüyor.” Dedi.

Doğukan Vurgun