Yatırım yapan kadınlar, Ajda'yı tercih ediyor

En çok tercih edilen yatırım aracı olan altında kadınların yeni gözdesi ajda bilezikler. Biriktirdiği altınları bozdurup ajda bilezik alan kadınlar, hem yatırım yapıyor hem de estetik görünümle dikkat çekiyor. Özellikle kadınların yatırım aracı olarak Ajda bileziğini tercih ettiğini söyleyen Kuyumcu Esnafı Çağla Cömert, fiyatının da cazip olduğunu ve zarar ettirmediğini belirtti.

Yatırım yapan kadınlar, Ajda'yı tercih ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ajda bilezikler, bir yatırım aracı olmanın yanı sıra kadınların günlük hayatlarında veya özel günlerde takabilecekleri zarif bir aksesuar olarak da karşımıza çıkıyor. Eskiden moda olan büyük, gösterişli ve ışıltılı takıların yerini artık günümüzde daha sade ve şık görünümlü takılar aldı.

Şıklığı ve zarafetiyle ön plana çıkan ajda bilezikler, özellikle yatırım yapan kadınların ilgi odağı oldu. Son zamanlarda satışlarında artış yaşanan bilezik çeşitleri adeta yok satıyor. Hem takı-aksesuar hem de yatırım amaçlı olması sebebiyle son zamanlarda en çok tercih edilen çeşidin Ajda bilezikleri olduğunu söyleyen Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Çağla Cömert, satışlarında da hareketlilik yaşanıyor. 

"Hem fiyatıyla hem de şıklığıyla ön plana çıkıyor"

Ajda bileziklerin standartlarının genelde 10 gram civarında olduğunu aktaran Cömert, bu bileziğin hem fiyatı uygun olduğundan hem de şıklığı ve hafifliğinden dolayı en çok tercih edilen çeşit olduğunu belirtti.

Tercih edilme sebeplerinden birisinin de hafif olduğu için biriktirme kolaylığının olduğunu söyleyen Cömert, "Şuan çok gündemde eline para geçen bunu altına yatırıyor. Bilezikte zarar etme gibi bir durum olmadığı ve fiyatlarda yükselme olacağı için biz de müşterilerimizin isteğine cevap vermeye çalışıyoruz.  Altın yatırım aracı olarak tercih edilen güvenli bir limandır. Ajda bileziklerinin düz, zikzak, dalgalı ve parlak gibi çeşitli modelleri var. Müşterilerimiz kendi tercihlerine göre beğendiği ürünü alıyorlar.  Özellikle evde ele emeği göz nuru ürünlerin satışını yapıp kazanç sağlayan ve birikim yapan kadınlar Ajda bileziğini daha çok tercih ediyorlar. Ya da kenarda birikmiş altını olan kadınlar onları bozdurup yerine Ajda bileziği alıyorlar. Satışlarımız güzel gidiyor. Şuan elimizde hiç kalmadı ilerleyen günlerde tekrardan gelecek" ifadelerine yer verdi.

24 ayar has gram altının 3 bin 111, 22 ayar gram altının 3 bin 090 liradan satışa sunulduğunu belirten Cömert, Çeyrek altının 5 bin 250, tam altının ise 21 bin liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Fiyatların yıl sonuna doğru daha da yükselmesini beklediklerini ifade eden Cömert, "Kimse fiyatlar yüksek belki düşer diyip beklemesin. Bu fiyatlar çok geride bile kalacak. Kenarda parası olanlara hiç beklemeden altına yatırmalarını tavsiye ediyoruz. Döviz ve doların durumu belli olmuyor ama altın her zaman yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor" dedi.