Yaz Kur'an Kursları açıldı

Yaz tatilinin başlamasıyla Edirne İl Müftülüğü bünyesinde Yaz Kur'an Kursları açıldı

Yaz Kur'an Kursları açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz tatilinin başlaması ve öğrencilerin tatile girmesi ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de İl Müftülüğü bünyesinde Yaz Kur’an Kursları faaliyete başladı.

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu kurslar hakkında bilgi verdi.

İlk dini bilgilerin yaz Kur’an kurslarında öğrenildiğini belirten Başoğlu, “Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kursları, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başladı. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretildiği kurslarımız, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Sevgili veliler; Burada şunu hatırlatmak istiyorum ki çoğumuz ilk dini bilgilerimizi yaz Kur'an kurslarında öğrendik. Abdest almayı, namaz kılmayı, Kur'an okumayı hep buralarda öğrendik. En güzel arkadaşlıkları burada kurduk.” Dedi.

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başoğlu, “Öyleyse geliniz bu yaz, çocuklarımızı mahallemizdeki camimize gönderelim ve her biri alanında uzman olan hocalarımıza emanet edelim. Bu konuda sizleri duyarlı olmaya davet ediyor, atalarımızın deyişiyle 'Ağaç yaşken eğilir.' diyorum.” Şeklinde konuştu.

Ardından İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş, Mevlânâ Camii'nde eğitim gören çocukları ziyaret ederek çocuklar ve görevlilerle sohbet etti.