Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kan bağışı azaldı

Yaz mevsiminin başlaması ile birlikte kan bağış sayısında da düşüş yaşandı. Azalan kan bağılı üzerine harekete geçen Türk Kızılayı, kentin en işlek noktalarından olan Saraçlar Caddesi'nde kan bağışı çadırı açtı.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kan bağışı azaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatil olması ile birlikte kan bağışının da azaldığı görüldü. Kış aylarında çeşitli etkinlikler düzenleyerek okullara giden Türk Kızılayı şimdi ise açtığı kan bağış çadırlarında bağışçıları bekliyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar tatile çıkmaya başladı. Bu kapsamda Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde kurulan Türk Kızılayı Kan Bağış Çadırı boş kaldı. Düzenli olarak kan bağışında bulunmaya özen gösterdiğini söyleyen vatandaşlardan Altay Süslü, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini ve bir gün herkesin kana ihtiyacı olabileceğini ifade etti.

"Vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz"

Edirne Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde doktor olarak görev yapan Batuhan Değiş, “Hastanedeki hastaların kan ihtiyacı hep var. O yüzden Ocak, Şubat ayında ne kadar kana ihtiyacımız varsa şuanda o kadar kana ihtiyacımız oluyor. Düzenli bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı merkezimize bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan