ALİ CAN ZERAY

Avrupa'dan 600 sporcu geliyor

ALİ CAN ZERAY

U-23 Avrupa Kürek Şampiyonası, 6-8 Eylül tarihinde, 30 ülkeden, 600 sporcunun katılımıyla Meriç Nehrinde düzenlenecek. Hazırlıklar tamamlandı. Birçok ülke sporcuları tekneleri ile Edirne’ye gelmeye başladı. Ben geçenlerde parkuru gezmeye gittiğimde, İtalyan sporcuların geldiğini gördüm. Heyecan verici bir etkinlik. Böyle büyük bir organizasyonun Edirne’de Meriç Nehrinde olması ayrı bir gurur.

OTELER DOLDU

Kürek şampiyonasına katılacak olan sporcular haftalar öncesinde otellerde rezervasyonlarını yaptı. Bugünlerde oteller, kürek sporcularıyla dolu. Sadece sporcular değil, antrenörden malzemecisine kadar yaklaşık bin 500 kişinin kentte geleceğini öğrendim. Tabi bu sporcuların aile ve yakınlarının da katılımıyla daha çok artacağını düşünüyorum. Esnafın yüzü gülecek. Onları güzel ağırlamamız gerekir.        

YOK, ARTIK DEVE!

Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda geçtiğimiz günlerde bir otomobilde, aralarında 3 kanguru, 3 Alpaka (deve) ile birlikte 42 cins hayvan yakalandı. İlk duyduğumda, yok deve! Diyerek tepki verdim. Verdiğim tepkinin doğru çıkacağını nerden bileyim efendim…

Otomobilde sadece 3 kanguru, 3 Alpaka (deve türü)  1 Patagonya marası, (tavşan), 12 papağan, bazıları yavru 23 uçan sincap (pteromyini) ele geçirilmişti.

Sonra hayvanları ülkeye sokmak isteyen Yunanistan’ın Gümilcine kentinde yaşayan Sivaslı Y.D. isimli Türk vatandaşı gözaltına alındı. Sorgusunda hayvanları Türkiye’deki arkadaşının istediğini ve ona götürmek için getirdiğini söyledi. Öğrendiğimize göre bu şahıs bu işi ilk defada yapmıyormuş. Korkutucu olanı da bu.

Hayretler için de kaldık…

Bu hayvanlar yakalandıktan sonra ben de haber yapmak için Pazarkule Sınır Kapısı’na gittim. Oradaydım. 

Cani adam bu güzel hayvanların canını hiçe sayarak, sırf para için iğneyle uyutup araç içine koymuş. Neyse ki gözaltına alındıktan sonra Y.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın acı tarafı ise zanlının ihbar üzerine yakalanması. Yani ihbar olmasaydı yakalanmayacak mıydı?

Muhafaza ekiplerini yürekten kutluyorum

Pazarkule Gümrük Muhafaza İstihbarat ekiplerini bu yakalamayı gerçekleştirdikleri için yürekten tebrik ediyorum. Yakalanan hayvanlar, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

Aslına bakarsanız sevgili okuyucularım tepkim birazda manasızdı. Uçak ve piton yılanı yakalanan Edirne’nin sınır kapılarından devenin yakalanması çok mu?...

Musebeyli Korusuna hayvanat bahçesi yapılsın…

Musabeyli Korusu açıldığında hep aklımda buranın tek eksiği hayvanat bahçesi diye düşünüyordum. Yani kentin buna çok ihtiyacı da var. Gerçi hali hazırda bir dinazor parkımız var ama olsun… Evet bu düşüncemi 30 Ağustos Zafer Bayramının gecesi katıldığım resepsiyonda Edirne Valisi Yunus Sezer’e söyledim. O da bana ‘evet çok güzel olur, hayvanları oraya götürmeliyiz’ dedi. Yani sınır kapılarında o kadar çok hayvan yakalanıyor ki, neden olmasın sizce de iyi olmaz mı?...

Yazarın Diğer Yazıları