ALİ CAN ZERAY

Müdür beyler, bir daha park edin de görelim!

ALİ CAN ZERAY

Son günlerde şehirde dikkat çeken bir durum var:

Atatürk Anıtı’na törene gelenler araçlarla gelmeyi moda haline getirdi.

Geçen Gaziler Günü’nde, Saraçlar başından Kırkpınar heykeline kadar sıralanan arabalar, protokolün ne denli yoğun olduğunu bir kez daha gösterdi.

 Yürümek bu kadar zor mu?

Bu konuyu gündeme getiren, Vali Yunus Sezer’in duruma el koymasıydı.

Tebrik etmek gerekir; en azından birinin bu tuhaf durumu fark etmesi önemli. “Gereği yapılsın” diyerek uyardı.

Ama asıl soru şu: Gereği ne zaman yapılacak?

Unutulmamalı ki, bir protokol sıralamasının önünde saygı ve vefa gelir.

Yürüyerek saygı göstermek, arabalarda oturmanın çok daha ötesinde.

Biraz yürümek, biraz fedakârlık; bu, yalnızca bir fiziksel eylem değil, aynı zamanda toplumsal bir duruş.  Bir daha park edin de görelim.

****

Geçtiğimiz günlerde Edirne CHP’li Milletvekili Ediz Ün’ün çakarlı lüks aracında gümrük kaçağı, 2 binden fazla elektronik sigara ve aparatları ele geçirildi. Vekil araçta yoktu. Malzemelere el konulurken araç sürücüsü F.A. ve Ç.R.Ç. işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili Milletvekili  Ediz Ün ile telefonla görüştüm. Bana olaydan haberi olmadığını aracının yakalandığında aranması için polislere bilgi verdiğini söyledi. Ayrıca aracında bulunan resmi olmayan danışmanı, F.A. ile yanındaki Ç.R.Ç’nin hakkında ‘suç duyurusunda bulundum’ dedi.

Araç 50 dakika önce Kapıkule’den ülkeye giriş yapmış..

Ediz Ün’ün aracının gümrük kaçağı ürünlerle Edirne TEM Gişeler mevkiinde yakalandığını öğrendik. Yakalamayı yapan KOM ekipleri aracın dur ihtarına uymadığı için kovalamaca sonucu yakalamış. Neyse yakalama olmadan 50 dakika önce vekil Ediz Ün’ün  F.A., ile birlikte Kapıkule’den giriş yaptığı görüntülerine ulaştık. Ediz Ün, Kapıkule’den giriş yaptıktan sonra gümrük kaçağı malzemelerin aracına yüklendiğini söyledi. En çok eleştiri Ediz Ün’ün, olayla ilgili Atatürk’ün adını kullanarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sonrası geldi. Sosyal medyadan kullanıcılar, Atatürk’ün adını kullanarak olayla ilgili açıklamasına tepki gösterdiler. Edirne AK Parti İl Başkanı Belgin İba’da konuyla ilgili basın açıklaması yaparak Edirne Milletvekili Ediz Ün’e tepki gösterdi.

***

Süloğlu ilçesi Domurcalı köyünde 58 yaşındaki Şeref Yalçın’ın oğlu Canberk Yalçın tarafından vahşice öldürüp dereye atılmasının ardından tüm gerçekler ortaya çıktı.

JASAT’ı kutluyorum…

 Edirne Jandarma Suç Araştırma dedektifleri, JASAT ekibini kutluyorum. Cinayeti kısa sürede çözdüler. Katil, babasından nasıl nefret ettiyse önce öldürüyor sonra satır ve bıçakla parçalara ayırıp yakıp dereye atıyor.

Babasıyla aynı evde yaşıyor ve sürekli tartıştıkları belirtiliyor.

Zavallı adama yemek bile vermiyorlarmış…

Kayıp adamın ihbarını veren oğlu arama çalışmalarına bile katılmış. JASAT ekipleri eşlerin çelişkili ifadelerinden sonra G.Y’yi çapraz sorguya alıyor. Çapraz sorguda sır perdesi aralanıyor. Eşi Canberk’in babasını nasıl öldürdüğünü ekiplere anlatıyor. Sonra katil zanlısı Canberk, babasını nasıl öldürdüğünü anlatıyor.

Kafama takıldı…

Yaşanan olayda köylüler Canberk’in bu cinayeti tek başına işleyemeyeceğini söylüyorlar.  Canberk’in araç kullanmayı bilmediğini söyleyenlerde var. Öldürdükten sonra ormana gitmesi ve babanın cesedinin dereye atılmasında ona yardım eden birilerinin de olduğu ihtimali de düşünülüyor.

Sır perdesini eşi araladı…

Eşi ifadesinde cinayet işlendiğinde komşuda olduğunu söylemiş. Kafa karıştıran çok şey var aslında. Mesela benim de aklıma takılan sorulardan biri cinayet işlendiğinde köyde silah sesini hiç duyan olmadı mı?.. Eşi komşuda kaç saat kaldı. Bu adam evde babasını silahla öldürüp doğruyor, eşi komşuda… Komşular silah sesi ve hiçbir şey duymuyor. Soruşturma sürüyor, bakalım bu soruların boş kaldığı yerlerin cevabı nasıl dolacak.

********

Edirne Spor nihayet ilk puanını aldı. Edirne Spor çıktığı 3’ncü maçında Niğde Belediye Sporla1-1 berabere kalarak ilk puanını aldı. Takımın golünü 90+2 de kaptan Kemal Can Aydemir attı. Kaptan takımı puanla tanıştırdı. Takımda sorunlar devam ediyor. Maddi sorunların yanı sıra takımda ligde oynaya bilecek futbolcu yok. Yeterli değil yani. Tunca Stadı PFDK tarafından ihtar verilmiş. Uyarı yapılmış. Statta güç kaynağı bulunmadığından dolayı ihtar verildiği öğrendik. Sadece güç kaynağı değil birçok eksik var. Stat profesyonel maçların oynana bileceği bir stat değil. Seyircilerde tepkili. Stat kapasitesi, çim, etrafının tarla olup yol olmaması. Yağmurlarda her tarafın çamurla kaplanması. Bunu ilk yağmurda göreceğiz. Yani çok eksik var. Bu eksikler artarak devam ediyor. Gerçi yapacak bir şey yok. İlk yapılması gereken bence yol ve çevre düzenlemesi... Belki çok şey istiyoruz ama yeni bir stat iyi olmaz mı?…

Yazarın Diğer Yazıları