'Yenidoğan' çetesine tepkiler devam ediyor

Edirne'de, Türkiye'nin gündemini sarsan 'Yenidoğan' çetesine karşı tepkiler yükseliyor.

'Yenidoğan' çetesine tepkiler devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesi’nde PTT şubesi önünde bir araya gelen sivil toplum örgütü üyeleri, çete tarafından yapılan zulümleri protesto etti.

Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, çete üyelerinin insanlık dışı eylemleri karşısında insanların nutkunun tutulduğunu ifade ederek, bu tür olayların toplum vicdanını derinden yaraladığını belirtti. Grup, çetenin acımasızlıklarına dikkat çekerek, yetkililerden hızlı ve etkili adımlar atılmasını talep etti.

Bu kadar da olmaz dediğimiz ne varsa dahasıyla yüzümüze çarpmakta. Her güne yeni ölen bir çocuk haberiyle gözümüzü açar olduk diyen Ercin, “Kötülüğün sınırı olmazmış. Pes artık. Bu kadar da olmaz dediğimiz ne varsa dahasıyla yüzümüze çarpmakta. Her güne yeni ölen bir çocuk haberiyle gözümüzü açar olduk. Biz bunları dillendirmekten kahır saçmaktan hitap düşmüşken, birileri bu coğrafyanın çocuklarını öldürmekten zerre yorulmuyor. Bu kez çok taraflı, çok kapsamlı, çok organize ve çok çok acımasız bir yapıyla karşı karşıyayız. 112 acil servisten başlayarak örgütlenip hayati tehlikesi olan, olmayan yeni doğan bebekleri, donanımlı devlet hastanesi yerine anlaşmalı özel hastanelere sevk etmiş bir çete var karşımızda. Yeni doğan tedavisi için gerekli şeylerin yeterli olmadığı bu hastanelerde, üstelik bebekler uzman doktorlar yerine hemşireler tarafından takip edilmiş. Hemşirelerin kendisini doktor olarak tanıttığı hastanelerde, özel sağlık durumlarıyla uzlaşmayan olaylar gerçekleştirilmiş. Yeni doğan ünitesine yatırılan bebeklerin enfeksiyon kaparak öldüğü tespit edilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Baş Savcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları soruşturma bürosunca yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında ceza davası açıldı. Sapkın acımasız kişilerin çocuklarımızı istismar ettiğini, öldürdüğünü, küçücük bedenlerinin bulunamayacağı şekilde yok edildiğini duyuyor, kahroluyorduk. Şimdi en çaresiz, en hassas ve en savunmasız olduğumuz, çocuklarımızı kayıtsız şartsız teslim ettiğimiz, bazen yarı tanrı gibi gördüğümüz sağlık personelinin dâhil olduğu bir çete var ortada. Hayata gözlerini yeni açmış, anne kokusunu alamamış bebekleri 3 kuruş için yok eden insanlar karşısında nutkumuz tutuldu. Olaya karışan hastanenin sahiplerinin, doktorlarının ve diğer personellerinin durumdan habersiz olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Çünkü bir suça dâhil olmadan suçu gören ve sessiz kalanın da hem yasalar önünde hem de vicdanlarda suçu işleyen kadar suçlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak, neyse ki sağlık sektöründe iyi yöneticilerin, etik ve vicdan sahibi sağlık çalışanlarının çok daha fazla olması, umudumuzu diri tutuyor.“ şeklinde konuştu.