Yol haritası belirleniyor

Edirne'de Geleceğin 'Fatihleri ve Sinanları için Edirne Eğitim Yılı' kapsamında 'Milli Eğitim Çalıştayı' gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 'Edirne'nin eğitim resmini çizeceğiz ve yol haritası belirleyeceğiz' dedi.

Yol haritası belirleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Milli Eğitim Çalıştayı” Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda başladı.

Çalıştayda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve kentteki eğitimle ilgili son durum ele alındı.

Çalıştaya, Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kentteki müdürlüklerin temsilcileri ve eğitim kurumlarının müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştay konuşmalarla devam etti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yıl eğitim alanında kentte önemli atılımlar yapacaklarını söyledi.

Valilik olarak 2024-2025 döneminin “Eğitim Yılı” olarak belirlediklerinin altını çizen Sezer, çalıştayın kente hayırlı olmasını diledi.

Sezer, eğitim-öğretim başlamadan eksiği olan bir tane bile okul kalmayacağını belirtti.

“Edirne’nin eğitim resmini çizeceğiz ve yol haritası belirleyeceğiz”

Okulların önümüzdeki hafta açılacağını hatırlayan Sezer, “Geçen yıl değişik resitallerle bir araya geldik ve eğimin önemini buradaki katılımcılara anlatmak bizim için anlamsız olur ama sadece zihnimizi tazelemek ve yapmamız gerekenleri hatırlamak adına bir aradayız. Edirne il valisi olarak benim en büyük görevim nedir? Asayiş midir? Güvenlik midir? Sağlık mıdır? Hepsi ayrı bir alan ama bunların en başında gelen şey eğitimdir. Eğitimi başa koymadığın zaman bir kere düğmeleri yanlış iliklemiş oluruz. Amaçlarımızı, hedeflerimizi ve kaynaklarımızı birleştirmemiz lazım. İl olarak Edirne’miz, eğitim noktasında birçok ilden daha iyi bir seviyede olduğunu görüyoruz. En azından elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Hem eğitim profilimiz hem öğrenci profilimiz hem de öğretmenlerimizin eğitime bakışı. Baktığımız zaman açıkçası çok vahim durumda değiliz ama bizim en büyük hastalığımız bir rutine girmek. Yaptığımız işleri bir müddet sonra ‘-mış gibi’ yapmaya başlamak. Yani bir heyecanla başlayıp, işin sonunda geldiğimiz zaman artık form doldurmaya başlamış oluyoruz. Bugün burada Edirne’deki eğitimin resmini çizeceğiz ve ona göre de bir yol haritası belirleyeceğiz.” Dedi.

Çalıştayda açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise kentteki eğitim kalitesini yükseltmek istediklerini belirtti.

Çalıştayın eğitim kalitesini yükseltmek için çok önemli olduğunu vurgu yapan Yılmaz, “İlçeler ve okullar arası başarı farkı var. Bizim bu çalıştayı düzenleme amacımızdan biri de bu. İlimizin her noktasında eğitim seviyesini yükseltmek ve kaliteyi aynı seviyeye getirmek istiyoruz. Bunu yaparken acaba diğer kurumların imkânlarından nasıl faydalanırız, eğitim sürecine nasıl destek olabilir bunu merak ediyoruz.