Yüz Yüze Eğitime Başlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılımının önüne geçmek için örgün eğitime internet ortamı üzerinden yapılmak üzere ara verilmişti. Okulların yüz yüze eğitime tekrar başlayacağının duyurulması üzerine gerekli tedbirler alındı.İlkokul 1'inci sınıf ve okul öncesi öğrencileri yüz yüze eğitime başladı.

Yüz Yüze Eğitime Başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tedbirli İlk Ders Zili Çaldı

Yüzyüze eğitimlerin başladığı Edirne Plevne ilköğretim okulunda öğrenciler yeni dönemin ilk dersine girdi. Koronavirüs salgınının önüne geçebilmek ve yayılımını azaltmak için öğrenciler ateşleri ölçülerek içeriye alındı. Öğretmenler ve görevliler dışında kimse okulun bahçesine dahi alınmadı.

Veliler İsterse Uzaktan Eğitime Devam Edebilecek

Anaokulu ve ilköğretim 1'inci sınıflar yüz yüze eğitim için haftada bir gün okula gidecek. Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımı da zorunlu tutulmadı.Veliler yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisini okula göndermeyerek uzaktan eğitime devam etmesini sağlayabilecek.

Okul öncesi eğitim kurumlarında 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak. İlkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlamalar yapıldı.İmkân ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olmasına özen gösterilerek hazırlandı.Yeni dönemde okullara da zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek

Okul öncesi ve İlköğretim 1'inci sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlayabilmeleri için 'Temassız Oyunlar Kitabı' hazırlandı. Öğrenciler uyum sürecindehijyen, sosyal mesafe ve maske kuralına daha kolay şekilde adapte edilecek. Uyum haftasının ardından öğrenciler haftada iki gün okula giderek yüz yüze eğitim alabilecek.

Okula torununu getiren Nail Esen, öğrencileri kapıdan öğretmenlerin teslim aldığını belirtti. Esen; "Salgın dolayısıyla çocukları içeriye öğretmenleri alıyor. Sınıflarına onlar götürüyor. Ateşlerini ölçtüler girerken zaten salgın nedeniyle maskeleri her zaman yüzlerinde. Ama insanlar önlem almalı, bu salgın önlem alınmadan geçeceğe benzemiyor." Dedi.

Ogün Kurkan