Ziyaretçiler Sağlık Müzesine akın etti

Edirne'de müzeleri yarım milyondan fazla insan ziyaret etti. Edirne'de en çok ziyaret edilen müze Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi oldu.

Ziyaretçiler Sağlık Müzesine akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'deki müzelere ziyaretçi akını oldu. 2024 yılında merkez ve ilçelere bağlı Kültür ve Turizm Bakanlığıyla özel müzelere ziyaretçi akın oldu. Yılın ilk 8 ayında 600 binden fazla kişi müzeleri ziyaret etti.

Edirne 8 bin yıllık geçmişe sahip bir kent. Arkeoloji, Etnografya ve tematik gibi birçok farklı kategoride müzeye sahip olan kente gelen ziyaretçiler Roma döneminden, Osmanlı’ya kadar binlerce yıllık tarihi aynı anda görebiliyor. Bu yıl vatandaşlar daha çok tematik müzelere ilgi gösterdi.

Edirne’nin sembolü Selimiye Cami’nin ardından en çok ziyaret edilen nokta Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi oldu.

Çağdaş müzeciliğin en güzel örneklerinden olan Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir nokta. Osmanlı’da, 1488 yılında hizmete açılan külliye Fatih Sultan Mehmet'in oğlu ve Sultan II. Bayezid tarafından yaptırıldı.

Günümüz tıp fakültesinin karşılığı olan sağlık müzesi, tıp Medresesi, medrese ve şifahane bölümlerinden oluşuyor.

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Enver Şengül, Edirne’deki müzelere gelen ziyaretçi sayılarının her geçen gün arttığını söyledi.

“Edirne’nin kendisi bir müze şehri”

Türkiye geneline bakıldığında Edirne’nin müze sıralamasında 10’uncu sırada yer aldığına değinen Şengül, “Edirne tarihi, kültürü ve mimari dokusuyla özel bir şehir. Kent yılın her ayı, her gününde ziyaretçi çekiyor. Ziyaretçilerde kentteki müzelere uğramadan şehirden ayrılmıyor. Edirne'nin artık bir müzeler şehri olduğunu söyleyebiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler, Trakya Üniversitesindeki müzeler ve özel müzeler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kente gelenlerin Selimiye Camisi'nden sonra en çok ziyaret ettiği yer Sağlık Müzesi. Edirne’nin kendisi bir müze şehri aslında. Edirne’de hiç müze olmasa bile müze kent kimliğiyle çok ziyaretçi çeker. Son yıllarda eklenen yeni müzelerle gelen ziyaretçi sayısını arttırdı. Sağlık Müzesi ödüllü bir müze. Çok ziyaret edilmesinden gurur duyuyoruz. Burası mimarlık tarihi ve tıp tarihi acısından çok önemli. Buraya gelen bir turist bin 500 yıl öncesinin imaret ve inanç kültürünün harmanlandığı bir ortama giriyor.” Dedi.